KJ - Puhallus sisätilaan loppuu

Tänne kaikki yleiset tekniikan kyssärit....
jhr
Viestit: 2
Liittynyt: 07.08.2018. 14:30
Paikkakunta: Kangasala

KJ - Puhallus sisätilaan loppuu

Viesti Kirjoittaja jhr » 07.08.2018. 15:02

Sellainen mystinen ongelma, että aina välillä ilman tulo tuuletuskanavista loppuu. Yleensä näin käy vähän pidemmillä ajomatkoilla ja maantienopeuksilla mutta joskus myös nopeammin. Tähän asti ongelma on poistunut tilapäisesti yön yli nukkumalla mutta tulee aina varmasti takaisin. Pelkkä moottorin sammutus tai lyhyt (alle puolen tunnin) tauko ei auta. Lämpöongelmakaan tämä ei ole (?), kun samaa sattuu sekä kesällä kun tarvisi kylmää että talvipakkasilla.

Tarkemmin oireesta: puhallin tuntuu toimivan ihan ok, säätimestä kääntämällä neloselle puhallin huutaa ihan normaalisti ja hiljenee kun palauttaa ykköselle. Ilmaa tulee kuitenkin vain juuri ja juuri havaittava määrä vaikka puhallin on nelosella eikä puhaltimen säätäminen vaikuta määrään. Luultavasti sen verran kuin sitä ajoviimasta tulee ja se on suunnilleen ulkoilman lämpöistä, lämmön säätäminen ei vaikuta sen lämpötilaan. Valintakytkimestä kun vaihtaa tuulilasilta jaloille / suuttimiin / sisäkierrolle niin se kyllä toimii, eli tuo vaimea ilmavirta vaihtaa paikkaa ihan oikein.

Alipaineletkut on tarkastettu mutta kun tuo valintakytkin toimii niin ei siinäkään pitäisi olla vikaa. Amerikan KJ-foorumilta löysin muutaman viestin, joissa on ihan tasan sama ongelma mutta yhteenkään ei ollut ratkaisua ainakaan sinne kirjoitettu eikä huoltomanuaalissakaan ole HVAC-puolta kuvattu kuin ylimalkaisesti.

Olisiko sittenkin kenno, jossa on jotain roskaa joka siirtyy edes takaisin vai jotain eksoottisempaa? Nimimerkillä epätoivoinen.

Avatar
JAMANT
Site Admin
Viestit: 4847
Liittynyt: 26.03.2008. 20:33
Paikkakunta: Espoo
CONTACT:

Re: KJ - Puhallus sisätilaan loppuu

Viesti Kirjoittaja JAMANT » 07.08.2018. 18:12

Joko on kennot tukossa tai puhallin pyörii väärään suuntaan...
Killing time is not murder

Jeep Comanche -89, 4,0L6+AW-4+NP-231+Dana30+Dana35 w/POWERTRAX w/ 4"+ korotus & HD-steering sekä Jeep Wagoneer Limited -79, 360V8+TH-400+Quadra-Trac projekti
FJDC #1

jhr
Viestit: 2
Liittynyt: 07.08.2018. 14:30
Paikkakunta: Kangasala

Re: KJ - Puhallus sisätilaan loppuu

Viesti Kirjoittaja jhr » 17.08.2018. 12:22

Ei kuulosta loogiselta nämä. Jos kennot ovat tukossa, niin ne varmaan olisivat tukossa eikä tilanne kovin paljon vaihtelisi. Samoin puhaltimen suunnan kääntymisen taatusti kuulisi (ja mikä sen suunnan ylipäänsä kääntäisi?). Tämän täytyy kuitenkin olla joko vakuumivuoto tai sitten joku ohjausläppä jumittaa. Melkein veikkaisin kuitenkin imupainetta, kun mikään jumittava venttiili tuskin kesken ajon jumittaisi. Ennemmin niin, että lähtiessä ei ilmaa tulisi.

Yleensä lyhyessä kaupunkiajossa kaikki toimii hyvin kun ajetaan kaasuläppä kiinni. Kun sitten ajetaan pidempään kaasu auki niin imupainesäiliö hiljakseen tyhjentyy ja joku jousikuormitteinen läppä lopuksi valuu kiinni. Tosin silloin pitäisi tilanteen parantua nopeasti kun imua taas syntyy? Onpahan äärimmäisen ikävä riesa. Täytyy vielä kerran tutkia letkut moottoritilasta. Kojelaudan purkamiseen en viitsisi lähteä kuin äärimmäisessä hätätilanteessa.

Kirjoita vastaus