Sivu 1/1

ZJ sisäkatto märkä

Lähetetty: 14.01.2020. 16:22
Kirjoittaja JPA
Nyt tuntuu että, on useampi murhe samaan aikaan ZJ:ssä.
Äskettäin tuli huomattua että kattoverhoilu on reunoilta märkä. Etenkin Apparinpuoli. Kosteilla keleillä tuulilasi sisältä aivan huurussa ja märkä, kuten tänään. Pakkasella saa raapata sisältä kanssa. Puhallin pyörii reilusti mutta ei kummonen hönkä tule ikkunalle. Eikä oikein muistakaan asennoista. Lämpöä kyllä tulee. Ilmaa ei vain tule räppänöistä.
N.7km ajossa ei huuru kadonnut juuri ollenkaan ikkunoista eikä vesipisarat. Ikkunalastan vaatii. Kattoikkuna on märkä myös sisäpuolelta. Rupesin miettimään vuotaako tuo tiiviste ja/tai sitten joku läpivienti katosta? Siellä on ne tehtaan kattotelineet ja lisäksi edellisen omistajan toimesta asennettu kattolle lisävalot.
Nyt menee taas ens viikolle kun Jeeppiä kerkiää tarkastelemaan. Mutta apua tartteis tämän kanssa. Mistä tuota vikaa lähtis ettimään? Jos siellä esim. Ruuvin reikiä on niin millä paras laittaa ne umpeen? Onko mistään kotoisin jos tuon kattoverhoilun ottaa pois ja lämmitys puhltimilla kuivattais koko katon? Tuskin on eka kerta kun tuonne kosteutta kertyy..

Re: ZJ sisäkatto märkä

Lähetetty: 21.01.2020. 20:59
Kirjoittaja Timo L
Kaikki kattokaiteiden pulttien reiät on mahdollisia ongelmapaikkoja, samoin sitten kattoikkunan viemärit; itsellä kun ei ole kattoluukkua niin en tarkkaan muista sijaintia. Mutta käsittääkseni sieltä menee yksi letku etunurkasta ja toinen takanurkasta jossain katon kulman ja a- pilaria pitkin, ja taakse sitten johonkin olikohan D- pilarille asti?

Jos flekti ei puhalla, niin joko se flekti on huonona eikä vain pyöri, mutta todennäköisempää on että HVAC- boksin sisällä kenno(t) on aivan täynnä mönjää joka sekä blokkaa ilmankierron että imee itseensä kosteutta jolloin sisätilat ei kuivu ja lasit huurtuu.
Tältä näytti omassa autossa kun avasin reilu kolme vuotta sitten:

Kuva

Re: ZJ sisäkatto märkä

Lähetetty: 22.01.2020. 4:30
Kirjoittaja rane58
Katolle asennetut lisävälot ja samalla tuli juokseva vesi jostain katon läpiviennistä...? :roll: