ZJ sähköt karkaa

Tänne asiaa ja kysymyksiä Jeepin sähköistä....
Avatar
kende
Viestit: 6
Liittynyt: 09.03.2012. 14:49
Paikkakunta: Tampere

ZJ sähköt karkaa

Viesti Kirjoittaja kende » 26.10.2018. 14:45

Mopokelien loputtua yritin laittaa n. kuukauden seisseen ZJ:n tulille. Aivan kuollut oli eikä edes yrittänyt avata ovia, eikä tietenkään ovien avainta ole enää tallessa. Vähän aikaa yritin grilliä purkaa että saisi konepellin kopeloitua auki mutta kun ZJ:ssä ei saa kaikkia ruuveja auki konepellin ollessa kiinni. No onneksi auton alta pääsi antamaan startin napoihin virtaa että sai keskuslukon auki.

Aikaisemmin kiukutelleen kuskin oven anturin olin jo fiksannut mutta ilmeisesti vieläkin löytyy jotain joka sähköjä syö, ainakin takalasi pitää tsekata kun se ei muutenkaan toimi. Miksiköhän sähköviat aina ilmaantuu kun sataa räntää ja on mahdollisimman epämukavaa vikaa etsiä...
Kende
ZJ 4.0 TSI -98

Harri
FJDC Hallitus
Viestit: 130
Liittynyt: 02.06.2008. 17:48
Paikkakunta: Iittala

Re: ZJ sähköt karkaa

Viesti Kirjoittaja Harri » 31.10.2018. 11:18

Mulla alkoi -97 ZJ purkaa pikkuhiljaa sähköjä. Lopulta syyksi paljastui lämppärin puhallin. Vaikka auto oli sammutettu ja virta-avain kädessä, jäi puhallin pyörimään hissukseen. Äänen kuuli vasta kun autossa oli täysin hiljaista. Vastusyksikön vaihto ei auttanut, todennäköinen syy oli keskikonsolin lämmönsäätöpanelissa jota ei lähdetty purkamaan. Puhaltimelle asetetiin erillinen on/off kytkin. Kun se oli on asennossa, kaikki toiminnot olivat normaalit, off-asennossa puhallin ei toiminut lainkaan. Muistaakseni tuossa härvelissä puhaltimelle tulee jatkuva + ja maata (-) katkotaan.
Harri

Avatar
ZJeep
Viestit: 56
Liittynyt: 16.02.2018. 23:45
Paikkakunta: Pusula

Re: ZJ sähköt karkaa

Viesti Kirjoittaja ZJeep » 07.11.2018. 22:21

Yleismittari A-asentoon ja piuhat +navan ja +kengän väliin. Jotkut jopa koskee +kengällä -napaan/moottorin kylkeen.
Sitten irottelemaan sulakkeita ja ihmettelemään milloin alkaa lukema laskemaan.
Yksi yleinen vika maailmalla tuntuis olevan että takalasin pyyhkijän varren välistä pääsee vettä takaluukun ovikytkimelle jollloin vekotin joka seuraa ovien sulkeutumista ja sisävaloja jää valmiustilaan. Sisävalot sammuu kyllä ajastuksen kanssa mutta valmiustila jää. Sen huomaa mittarilla kun toimii, valojen sammuessa noin 30s päästä tippuu kulutus.
Reilu vuosi sitten etin omasta Grandesta vikaa kun tyhjeni akku kahdessa päivässä.
Vuoto oli n.0,5A. 100mA lähti kun lisävalojen releestä oli kärjet hitsannu yhteen. 350mA lähti kattopaneelista kun puolivahingossa huomasin ajotietokoneen piirilevyn olevan hapettunut. Sen putsasin crc:llä ja rätillä. Piirilevyn suojana on sellainen pahvi läpyskä ja ilmeisesti sinne kondensoituu kosteutta kun kerran on suoraan kattopellin alla.
Jäljelle jäi n.50mA joka varmaankin on normaali virran kulutus.
P ositive
I ntake
M aninfold
P ressure

Tracker
Viestit: 80
Liittynyt: 03.04.2017. 13:06
Paikkakunta: Kuopio

Re: ZJ sähköt karkaa

Viesti Kirjoittaja Tracker » 02.02.2019. 21:02

Kuskin ovea katsoisin uudestaan. XJ:n keskuslukko söi virtaa kun lukon siirtotanko oli vääntynyt eikä keskuslukko päässyt pohjaan saakka, vaan jatkoi sitkeästi yrittämistä tyhjentäessään akun. Idea tuli Fiat foorumilta. Piti kahdesti käännellä siirtotanko alkuperäiseen muotoonsa ennen kuin vika poistui kokonaan.
Jeep on aito jeeppi.

Kirjoita vastaus