WJ takaa kuuluva ”knap” ääni kun jarruttaa taajama-ajossa

Tänne tarinaa ja kysymyksiä jarruihin liittyen...
Itkonen
Viestit: 87
Liittynyt: 21.05.2020. 7:18
Paikkakunta: Kajaani

WJ takaa kuuluva ”knap” ääni kun jarruttaa taajama-ajossa

Viesti Kirjoittaja Itkonen » 22.04.2021. 19:39

2003 vuoden 2.7CRD päästää omituisen napsahtavan äänen kun jarruttaa hiljaisessa vauhdissa taajama-ajossa. Maantiellä reippaammassa jarrutuksessa ei kuulu. Tuntuisi kuuluvan oikean takarenkaan suunnalta mutta en ole ihan varma kuuluuko juuri sieltä.

Taka-akselin tukivarret ja pallonivel muutaman tuhat kilometriä ajettuja ( mevotech supreme ). Saman ikäsiä ovat myös takaiskarit, takajouset ja niiden kumit sekä takajarrusatulat, niiden korvakot ja kaikki käsijarrun osat. Jarrupaloina kuukauden vanhat akebonon keraamiset. Muutama kuukausi sitten vaihdettu myös peräöljyt ja oikean lisäaineen kanssa.

Vääntelin raudalla kaikkia puslia ja palloniveltä kun vaihdoin kesärenkaat, ei välyksiä. Ei myöskään iskarin pulteissa. Takapyörän laakereistakaan en löytänyt väljää. Jarrupalojen liikahtaminen jarruttaessa tuon voisi selittää mutta ei niissäkään oman tutkinnan perusteella ole löysiä pystysuunnassa mihin liikkua.

Tänään käytin takakardaanin pois ja cv-nivel vaikutti olevan oikein hyvässä kunnossa. Vaihdoin spicerin ristikon kun nyt pöydällä kardaani oli. Ei vaikutusta näilläkään.

Kaikki toimii hyvin mutta napsahdus ärsyttää ihan sikana ja vaikuttaisi että se on tässä muutaman viikon aikana hieman kovemmaksikin muuttunut.

Ande
Viestit: 31
Liittynyt: 28.11.2018. 17:41
Paikkakunta: Akaa

Re: WJ takaa kuuluva ”knap” ääni kun jarruttaa taajama-ajossa

Viesti Kirjoittaja Ande » 10.05.2021. 22:27

Olisko absin anturi? Jos nykii ja no ” napsuu ” hitaassa vauhdissa niin voisi olla se. Mulla nyt toinen mennyt jo ja täytyisi katsoa mikä jarru se on. Kun seuraa jarrulta johtoa liittimelle asti, niin siitä voi mitata yleismittarilla. Jonkun verran ohmeja pitäisi olla, ja jos ei ole niin anturi ei tietty toimi. Helppo vaihtaa ja maksaa muutaman kympin.

Mulla kyllä loppui napsutus ja ABS valo syttyi. Kun piha kuivuu, niin täytyy ryömiä ja tutkia. Toivottavasti ei oo pahempaa.

Vaikkei tästä olisi sulle apua, niin sitten jollekulle muulle. Lienee jo vika ratkennutkin, kun onkin jo vanha viesti.

Muijan sisko sai kolme minuuttia sitten pojan, niin että meen nyt ottaan shampanjahuikkaa. :D

Itkonen
Viestit: 87
Liittynyt: 21.05.2020. 7:18
Paikkakunta: Kajaani

Re: WJ takaa kuuluva ”knap” ääni kun jarruttaa taajama-ajossa

Viesti Kirjoittaja Itkonen » 20.05.2021. 19:55

Vian aiheuttaja oli luokattoman huonot ”refurbished” satulan korvakot. Liekö noille muuta tehtykään kuin tasoitettu pinnotteella.... Muutaman tuhat kilometriä olleet alla ja pinnotteen karistua palojen liukupinnat ihan kuopalla niin kuin olisivat ikivanhoja. Pääsi pystysuunnassa palat loksahtelemaan jarruttaessa. Hommasin uudet Moparin korvakot ja ongelma korjaantui. Selvisi vasta kun purki satulatkin pois, sitten huomasi ihan selvään sen liikkumisen. Vertasin uusiin korvakoihin niin välystä oli millitolkulla enemmän.

Kirjoita vastaus