2004 grand cherokee 2,7 crd ei käynnisty

Tänne tarinaa ja kysymyksiä koko voimansiirrosta (vaihteisto, jakolaatikko, kardaanit, akselit)...
MNeva
Viestit: 1
Liittynyt: 29.08.2017. 8:49
Paikkakunta: Söörmarkku

2004 grand cherokee 2,7 crd ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja MNeva » 29.08.2017. 8:55

Laitoin nyt tähän osioon kun ongelma on seuraavanlainen eli auto ei starttaa, vaihteensiirtimen valot pimeän. Kun renkkaa keppiä edes takas syttyy valot ja sen jälkeen starttaa. Vaihdekepin ohjain kortti vaihdettu jo kahdesti, ensin limp vian vuoksi. Onko tullut vastaan vastaavaa, johtosarja, huono liitos vai mistä kannattaisi lähestyä?

kozel
Viestit: 1278
Liittynyt: 15.11.2009. 21:26
Paikkakunta: Tuusula

Re: 2004 grand cherokee 2,7 crd ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja kozel » 02.09.2017. 16:46

Onko vikakoodeja luettu ja mitä löytynyt kun korttikin vaihdettu kahdesti vai onko vaan kokeiltu jos se kortin vaihtamalla alkais heräilemään.?
kozel@ircnet

HerokeeSensori
Viestit: 7
Liittynyt: 05.06.2015. 16:23
Paikkakunta:

Re: 2004 grand cherokee 2,7 crd ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja HerokeeSensori » 06.04.2018. 14:27

Voi olla että alkuperäisen topicin aloittajan ongelma ei ole enää ajankohtainen, mutta kerron tässä opiksi omat kokemukseni 2.7 CRD laatikkovioista.

Tärkein asia: Ennenkuin vaihtaa mitään vaihteen valitsimen ohjainkortteja, asentoantureita tai solenoideja, kannattaa tarkistaa johdotus asentoanturille! Otin liittimen pois asentoanturilta ja laitin tilalle vastuksen. Mittasin johtojen resistanssin boxilta. KAPPAS: resistanssi muuttui johtoja taivuteltaessa!

Koko tarina:
Olin ostamassa eräältä myyjältä 2004 WJ 2,7 CRD Jeeppiä. Kaupanteko viivästyi kun myyjä oli saanut vikakoodin solenoidien ongelmista ja vaihdatti solenoidit ennenkuin myi auton minulle.

Ostin Jeepin. Jo viikonpäästä ilmeni ensimmäiset laatikko-ongelmat. Laatikko yritti mennä dummy tai mikälie safe moodiin. Sitten tulikin talvi ja pakkaset, auto toimi hyvin. Kunnes taas keväällä alkoi laatikko oireilemaan.

Ostin uuden vaihdevalitsimen ohjainkortin Virosta. Turhaan. Ongelma ei poistunut. Kyselin ohjainkortin myyjältä, mistä vikaa voisi etsiä. Hän kehoitti ottamaan asentoanturin liittimen irti ja laittamaan tilalle 440 ohmin vastuksen, joka simuloisi asentoanturia. Jos tuon vastuksen kanssa ajo toimisi hyvin normaali nelivetoasennossa (ei 4 low), niin vika olisi todennäköisesti asentoanturissa. Tein työtä käskettyä ja auto toimikin enimmäkseen paremmin vastuksen kanssa, kunnes taas ei toiminut. Silloin mittasin tosiaan asentoanturin johdon boxin puoleisesta päästä erillisen vastuksen ollessa asentoanturin johdon liittimessä kiinni. Resistanssi muuttui johtoja liikuteltaessa. Vedin uudet johdot boxilta suoraan asentoanturille ja VOILA! Laatikko rupesi toimimaan kuin junan vessa!

Mitä tästä opin: Voi olla, että auton myyjä vaihtoi turhaan solenoidit, minä vaihdoin turhaan vaihteenvalitsimen ohjainkortin ja melkein vaihdoin myös turhaan asentoanturin, kun vikaa oli kokoajan ainakin johdotuksessa! Halvimmalla pääsee kun testaa johdot ekaksi!

Kirjoita vastaus