VM 2,5 tdi kylmäkäynnistys

Kaikkien Jeeppien moottoreiden kysely ja vastaus-palsta, oli sitten sivuventtiili-, sekaventtiili-, työntötanko kuutonen tai kasi, tai diesel- tai OHC-moottori...
Leksa
Viestit: 14
Liittynyt: 20.03.2016. 11:46
Paikkakunta: Rovaniemi

VM 2,5 tdi kylmäkäynnistys

Viesti Kirjoittaja Leksa » 10.11.2017. 18:15

Kylmänä käynnistäessä koneesta kuuluu metallinen klankatus, joka häviää kun kone lämpiää.
Auto on ollu mulla kohta pari vuotta ja tuo ääni on kuulunu koko ajan, ei ole muuttunut pahemmaksi, tai paremmaksi tänä aikana..
Onhan tuossa VM motorin koneessa olemassaankin aika karkea tuo käyntiääni muutenkin, kylmänä aivan erityisen karkea..
Tein tuohon kesällä kansirempan, eikä kone syö öljyä mitenkään erityisen paljoa, alle 0,5 l/1000 km, kone vääntää hyvin, eikä oireile muutenkaan, poislukien tuo kylmänä klankatus.
Sanokaapa kuuluuko tuo koneesta kylmänä kuuluva "klankatus" maksettuihin ominaisuuksiin, vai onko mulla odotettavissa jotain ihanan kallista rassaamista taas?

Tracker
Viestit: 59
Liittynyt: 03.04.2017. 13:06
Paikkakunta: Kuopio

Re: VM 2,5 tdi kylmäkäynnistys

Viesti Kirjoittaja Tracker » 26.12.2017. 13:01

Terve,

Itselläni on menossa toinen auto, jossa tuo VM-Motorin 2.5 TD ic moottori. Nykyinen on -99 Cherokee. Kalkatus ei ole lainkaan tuntematon ominaisuus esilämmittämättömässä moottorissa, varsinkaan silloin, jos kaikki hehkut eivät ole kunnossa. Polttoaine ei syty kunnolla kaikissa sylintereissä ja paine nousee? Kalkatus ei tällöin ole tasaista, vaan siitä voi erottaa eri sylintereiden tahteja. Kannet ja kampiakseli, sekä nostimet ovat lujilla.

Hehkujen tarkastamisella alkuun. Kunnollinen liotus irrotusspraylla ja varovainen edestakainen avaaminen estää kierrevauriot alukansissa. Irtotulpat on hyvä mitata akkukaapelilla virroittamalla. Voisi kait ne paikallaankin mitata paksulla johdolla, kun omat johtimet on irrotettu, että lämpeneekö ja miten nopeasti?

Pikatesti epäilyttäville hehkuille on pakkasilla pari kolme hehkutusta peräkkäin, jos käynti on selvästi tasaisempi, niin osa hehkuista ei ole enää entisensä. Silloin kaikki vaihtoon samalla ja pikatesti uusiin ennen asennusta.
Jeep on aito jeeppi.

Kirjoita vastaus